Rulada cu visine


Din categoria"norocul incepatorului" face parte si aceasta reteta,pe care marturisesc ca o fac pentru prima data si care a fost o surpriza si pentru mine.Am mancat de multe ori aceasta rulada,dar nu am avut curajul sa o si fac.Pana  ieri,cand m-am trezit cu o punga de visine congelate pe care trebuia sa le intrebuintez cum-va si asa mi-a venit si curajul de a incerca rulada.La capitolul ingrediente am folosit: 700 gr.faina ,200ml ulei,300ml.lapte,200ml.apa,1ou,drojdie,sare si 2 lingurite de zahar.
Intr-un vas am pus faina si la mijloc  drojdia, amestecata cu 100ml lapte caldut si o lingurita de zahar.
Cand a inceput sa creasca,am amestecat si am adaugat si restul ingredientelor pe rand.In privinta oului,doar galbenusul !Daca mai trebuie faina se mai poate adauga pana la maxim 50 gr in plus.Cand a fost gata framantat l-am pus la dospit .
Intre timp am preparat sosul de visine dupa cum urmeaza:visinele le-am pus la fiert impreuna cu zahar(dupa gust).Cand a inceput sa fiarba ,am adaugat 2 linguri de amidon de porumb (se poate si cu faina) dizolvate in putin lapte.Am mai lasat vreo doua clocote si cam asta e umplutura.
In tot acest timp aluatul meu a crescut frumos.....
 Am impartit aluatul in doua si l-am intins cu sucitorul la o grosime de 2 cm. peste care am turnat si umplutura.
Am rulat frumos si l-am pus in tava de cozonac prevazuta cu hartie de copt.La fel am procedat si cu a doua rulada.Am incalzit cuptorul bine,timp in care ruladele mele s-au odihnit si au mai crescut un pic:))))
Innainte de a le baga la cuptor le-am uns cu albusul batut spuma care mi-a ramas .Le-am lasat la foc mic aprox.40min. pana cand s-au rumenit frumos.
Si  sectiune;)))))
Aluatul a fost fffff pufos .......asa ca, promit ca voi relua operatiunea.:))

1 comentarii:



adela spunea...

ffffffffffffffff buna!!!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...