Ciorba din oase de porc


Acest fel de ciorba al fac destul de des,pentru ca e pe gustul tuturor si pentru ca ne e foarte greu de facut.Am inceput prin a taia o ceapa de marime medie pe care am calit-o cu un strop de ulei.
Cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat si restul legumelor taiate cubulete ,respectiv: 2 morcovi,1 patrunjel,1 pastarnac si o mana de ardei din congelator.
Pana ce legumele s-au calit,am spalat bine oasele si le-am taiat in bucati potrivite.
Dupa ce  au fost gata,am adaugat si oasele si am acoperit cu apa.Am lasat sa fiarba la foc mic,timp in care am spumat de cate-va ori ciorba.Pentru un plus de gust si culoare am turnat si un strop de bulion de rosii.
Cand ciorba a fost aproape gata,am adaugat si o mana de orez( spalat in prealabil) ,atat cat sa dea consistenta ciorbei.
Am potrivit de sare si piper si am acrit cu un strop de zeama de la castraveti murati.
La final am pus si o mana buna de patrunjel tocat marunt, cate-va firicele de leustean si o frunza de telina.
Rezultatul a fost o ciorba colorata, acrisoara exact pe gustul meu:)))

Placinta cu fructe


Este o reteta simpla si delicioasa de placinta ,care se potriveste perfect cu o Duminica insorita de inceput de primavara.Pentru aceasta placinta am folosit:un pachet foi de placinta( strudel),2 iaurturi simple mici (sau unul mare),5 oua,1 cana de gris,o cana de ulei,2 cani de zahar,o cana de apa minerala,1 praf de copt si 400-500g fructe.
Albusele se bat spuma cu o cana de zahar .Galbenusurile se amesteca bine cu cealalta cana de zahar.
Peste galbenusuri se adauga si restul ingredientelor,fructele taiate marunt si la final albusurile.Compozitia va fii destul de lichida.
La baza se vor pune trei foi ,apoi cu polonicul am turnat din umplutura ....1 foaie+ umplutura si tot asa pana am terminat pachetul de foi si ultimul strat a fost foaie pe care am uns-o cu un strop de ulei.

Am bagat pacinta in cuptor si intre timp am facut siropul:1 cana de apa am pus-o la fiert cu o cana de zahar.Daca folositi fructe din compot siropul poate fii inlocuit cu zeama din compot incalzita in prealabil!Cand placinta este aproape gata se scoate din cuptor si se taie.Am turnat apoi siropul fierbinte si am mai bagat tava in cuptor pret de cate-va minute.
 E o placinta savuroasa care merita incercata......


Merdenele


Metoda de preparare a merdenelelor am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu (blog pe care al urmaresc) si care reteta, am gasit-o interesanta.....indeajuns incat sa o incerc azi.Pentru ingrediente am folosit: faina(500g), o lingurita de sare,o lingurita de otet si 300-350ml apa rece.Din aceste ingrediente am facut un aluat......
Care dupa framantare a aratat cam asa......
L-am portionat in bucati de aprox.70 g................
Si au rezultat 15 bile pe care le-am intins cu sucitorul si peste care am pus o cantitate generoasa de untura pe care am amestecat-o un pic in prealabil( cat sa capete consistenta unei creme).Intreaga cantitate de untura pe care am folosit-o a fost de 250g pentru toate cele 15 bile.




Le-am impaturit frumos dupa cum urmeaza.......


Si apoi le-am pus la rece in frigider pentru 1h.
Fiecare bucata am infoliat-o ca sa nu se lipeasca intre ele.Intre timp am pregatit umplutura :Gris fiert in apa cu sare, branza sarata(telemea de oaie) si 1 ou.Cantitatea de gris pe care am folosit-o a fost de 1/2 cana de gris la 400ml apa.Cand e gata trebuie sa arate exact ca si binecunoscutul desert " gris cu lapte".Compozitia rezultata a fost cam asa....
Am uitat sa precizez ca branza si oul le-am adaugat in grisul racit! Dupa scurgerea timpului am trecut la pregatirea merdenelelor ce urmau a fii coapte.....
Am intins o foaie subtire din aluat si am pus in mijloc umplutura.Am ampaturit apoi astfel.....
Si le-am asezat in tava invers decat le-am impaturit ( cu fata in jos)
Le-am bagat in cuptoru incins pana s-au rumenit bine si au arata asa.....
Pofta buna.....


Platouri Festive

M-am gandit sa prezint aceste platouri pe care le-am facut in diverse ocazii si care au incantat privirea si papilele gustative ale familiei si invitatilor,dintr-un motiv foarte simplu si anume.......aratau foarte bine .Cele mai migaloase sunt bineinteles facute de sora mea care nu conteneste sa ma uimeasca de fiecare data cu decoratiunile ei.Astfel ca, cele ce urmeaza sunt rodul muncii mele si al surorii mele, in momentele noastre de maxima inspiratiune:)))))







  

Sper ca v-au incantat privirea si eventual pot fii sursa de inspiratie...................

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...