Foi de napolitana cu crema de ciocolata


Desertul relativ simplu din foi de napolitana umplute cu diferite creme,l-am apreciat intotdeauna dar recunosc ca nu am incercat sa-l pregatesc.Nu mi s-a parut o mare filozofie sa umplii niste foi ,drept urmare lasam pe altii sa faca treaba asta si mai apoi sa se laude cu desertul pregatit de ei:))))Pana cand intr-o zii mi-a atras atentia reteta Lissei www.torturilelissei.blogspot.com ,a carei consistenta mi s-a parut ca ar fii pe gustul meu......adica multa ciocolata:)))Astfel ca am luat un pachet de foi de napolitana pe care le-am umplut cu urmatorul amestec:400gr ciocolata neagra,200ml frisca lichida,150gr margarina (Ramma),esente,150gr. biscuiti ,50gr.nuci sau alune.Biscuitii i-am rupt in bucati (cu mana).
Separat am pus intr-o cratita ciocolata impreuna cu frisca si margarina,la topit pe aburi.Nucile le-am taiat cu cutitul si le-am pus peste biscuiti.
Cand s-a mai racit un pic ciocolata,am turnat-o peste biscuiti.Cu acest amestec am umplut foile de napolitana.In reteta originala crema este pusa intre doua foi de napolitana........eu am ales sa folosesc tot pachetul de foi si iata rezultatul..........


Cotlet de porc la cuptor


Recunosc ca am facut pentru prima data aceasta reteta din dorinta de a mai schimba ceva in meniul de Craciun ,reteta care s-a dovedit a fii foarte inspirata si pe care o voi mai face cu siguranta.Astfel am pregatit o bucata buna de cotlet cu tot cu os,pe care am taiat-o in felii dar nu de tot si pe care am condimentat-o dupa gust.
Am asezat-o intr-o tava unsa cu ulei dupa care am introdus intre feliile de carne cate o felie de cascaval si una de bacon.Am legat bine acest "evantai" cu ata ,am stropit cu un pic de ulei si am dat tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru 2 ore,timp in care am mai verificat din cand in cand sa nu scada zeama .
Rezultatul a incantat papilele gustative ale familiei.....si astfel am trecut friptura la capitolul "de repetat experimentul":)))).Friptura se poate servii cu ori ce fel de garnitura,eu am ales pireu de cartofi cu castraveti murati.Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...