Dupa ce s-a racit , am pus drojdia amestecata cu un strop de lapte caldut si o lingurita de zahar.Am acoperit maiaua si am lasat-o sa se umfle in pene:))) Dupa ce si-a facut de cap aprox. 20 min :)) am adaugat si restul ingredientelor,respectiv faina cernuta ,untul topit,zaharul ,un strop de sare .....etc.Aluatul obtinut are o consistenta fina si se lucreaza usor.L-am framantat vreo 30 min.pana cand s-a dezlipit de pe marginile vasului si apoi l-am pus la caldurica :)).
Intre timp am batut bine cele 4 albuse care mi-au ramas ,le-am amestecat cu nuca macinata (200 g)+zahar dupa gust,esenta de rom + o lingura de cacao.Daca compozitia e prea vascoasa se poate adauga putin lapte. In alta cratita am pus la fiert macul macinat (200 g) impreuna cu un pic de lapte si zahar dupa gust.L-am lasat sa dea cate-va clocote si apoi l-am dat deoparte la racit.In tot acest timp aluatul a crescut frumos mai ca era gata ,gata sa dea pe dinafara.)) L-am pus pe masa de lucru presarata cu faina si l-am impartit in 4 .....intinzand usor cu sucitorul. fiecare bucata.
Fiecare cozonac a fost compus din 2 "rulade" una cu nuca si cealalta cu mac, pe care le-am impletit frumos.
Peste aluatul cu nuca am presarat si cate-va stafide.I-am pus frumos in tava de cozonac prevazuta cu hartie de copt si i-am mai lasat un pic sa se odihneasca.I-am pensulat cu un galbenus batut ca sa capete o culoare frumoasa ,aurie.
Si iata rezultatul final......o pufosenie de cozonac !:)))
1 comentarii:
cel mai bun ever!
chiar mai bun decat boromirul...
Trimiteți un comentariu