Tort cu nuca

Acum ceva vreme,am facut un tort cu nuca ,pe care recunosc ca nu al fac foarte des ....nu pentru ca nu ar fii delicios ,ci pentru simplul motiv ,ca este tortul cel mai des intalnit la noi in casa si aici ma refer la' jumatatea sarbeasca' din casa:))).Bunica sotului, este cea care executa reteta cu succes,motiv pentru care mie nu imi revine decat placerea de a savura din tort.)))Dar cum,se mai intampla sa am 'comanda speciala' din partea familiei (partea romanesca) ,am fost nevoita sa ma supun.:)))Am sa incep prin insirarea ingredientelor necesare pentru Blat:10 oua,10 linguri de zahar,10 linguri de nuca macinata,2 linguri de faina,1 lingura de cacao,praf de copt.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa care se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia.Apoi se adauga  restul ingredientelor.Se da la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.Blatul copt si racit se va taia in 2 .
Pentru Bezea avem nevoie de:6 albusuri,200 gr.zahar ,150 gr.nuca taiata marunt,50 gr.stafide,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,praf de copt.Albusurile se vor bate spuma ,se va adauga zaharul  si se va continua baterea pana la dizolvarea completa a zaharului.Apoi se adauga restul ingredientelor si se va coace in aceeasi forma  ca si blatul,forma prevazuta cu hartie de copt.
Crema:6 galbenuse ,2 oua intregi,200 grame de zahar,1 lingura de cacao,1 pachet de margarina (Rama).Toate aceste ingrediente se fierb pe bain-marie.Cand s-a racit crema, se amesteca cu margarina.Aranjare:se pune ca si baza un blat maro ,dupa care vine un strat de crema ,apoi blatul de bezea,din nou crema si la final celalalt blat maro.Se imbraca in ciocolata  (optional)si se da la rece pentru cel putin 2 ore.Pentru amatori ...........o felie cu drag.))))





 

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...