Gogosi


Reteta de gogosi (crofne) cum se zice in Banat ,am preluat-o de la Laura Laurentiu...pentru ca a fost cea mai reusita dintre toate cele pe care le-am incercat.Pentru aluat am folosit:500gr.faina,25 gr.drojdie proaspata,2 galbenusuri,2 lg de zahar,1 plic de zahar vaniliat ,o cana de lapte caldut,60gr de unt.(eu am folosit margarina).Am pregatit maiaua dizolvand drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar.
Cand aceasta a crescut , am adaugat-o peste faina apoi am  turnat restul de lapte in care am dizolvat cele 2 galbenuse , restul ingredientelor si am amestecat.Untul(margarina) am topit-o si am incorporat-o in aluat putin cate putin.Untul trebuie sa fie caldut(nu fierbinte).Aluatul se framanta pana devine lucios si nu se mai lipeste de marginile vasului.




 Cand a fost gata,am lasat aluatul la dospit intr-un loc calduros si ferit de curent.


Dupa aproximativ 30-45 de minute arata asa.....
Am intins aluatul pe planseta de lucru presarata cu faina ,la o grosime de aprox 1cm. si am decupat cu un pahar de dimensiune potrivita.
Am lasat gogosii sa se odihneasca si sa creasca un pic,timp in care am pregatit zaharul pentru pudrat si uleiul pentru prajit.Gogosii i-am prajit in baie de ulei ,rapid pe ambele parti.De retinut este faptul ca ,acestia se pun la prajit invers fata de cum au fost asezati pe planseta,tocmai pentru a se forma acel inel specific gogosilor.




Au iesit o minunatie, usori,pufosi.......deliciosi.



Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...